Kulit Sehat

I just got back from a trip called #CetaphilExperience! Kalo kalian follow social media aku pastinya udah tahu kalo aku baru balik dari Bali bareng bloggers dan bloggers se-Asia Tenggara, dimana kita belajar banyak banget tentang persoalan kulit dan cara mencegah dan mengatasinya.

Tentunya aku seneng banget bisa ikutan trip ini dan diundang sama Cetaphil, yang kalau kalian belum aware, adalah salah satu brand skincare andalan aku sampai sekarang, terutama Gentle Skin Cleanser-nya yang aku pake terus-menerus bareng seluruh keluargaku. Jangan kaget ya kalo lagi mampir kerumahku, semua kamar mandinya pasti ada produk ini haha. Yes, it's THAT good!
Ditambah lagi aku juga bisa kenalan sama banyak beauty blogger/vlogger dan para ahli kesehatan kulit yang diundang langsung sama Cetaphil. Once in a lifetime experience banget deh pokoknya. Jadi di dalam trip ini, ada beberapa workshop yang bisa kita ikutin, sangat insightful dan bermanfaat pastinya.

Dengan ikutan #CetaphilExperience trip ini, aku dapat banyak informasi dan pengalaman berharga:
1. Setiap manusia pasti punya kekurangan masing-masing, tapi jangan sampai flaws itu bikin kita gak percaya diri, karena kembali lagi gak ada manusia yang sempurna
2. Cari tahu sebanyak-banyaknya informasi tentang masalah kulit yang kamu alami kemudian berikan treatment yang tepat, jangan sembarangan coba-coba produk yang malah bisa bikin kulit makin parah. Sebaiknya cari produk yang gentle di kulit sensitif
3. Cantik itu gak hanya dari makeup aja, malah kalau kulitnya udah bagus kita gak perlu pake makeup banyak-banyak lagi
4. Salah satu rahasia untuk tampil maksimal adalah dengan cara mendorong rasa percaya diri

Sebenernya masih ada banyak banget kisah yang bisa aku share mengenai #CetaphilExperience ini, mungkin dilain waktu kali ya? :)

Untuk sementara waktu, jangan lupa untuk cek terus timeline-nya Cetaphil Indonesia biar gak ketinggalan cerita seru yang aku dan teman-teman lainnya alami di Bali!
Stay tune!

XOXO
 J E S S I E 
|   BLOGLOVIN'   |   FACEBOOK   |   YOUTUBE   |   TWITTER   |   INSTAGRAM   |

Knowing

If I had known that on that day our time was near the end I would have done things differently, my forever friend.

 I would have stayed right next to you deep into the night but I thought I’d see you in the early morning light. And so I said “Good night” to you as I walked in through the door never thinking of the time when I’d see you no more.

 But if I had known that on that day our time was at the end I would have done things so differently, my forever friend.
– Sally Evans

Thank you for everything, Franklin. I had a wonderful time.
#alldogsgotoHeaven

XOXO
 J E S S I E 
|   BLOGLOVIN'   |   FACEBOOK   |   YOUTUBE   |   TWITTER   |   INSTAGRAM   |

Review: Vitacreme B12 Vita Blanc

Beberapa bulan lalu aku sempet dapet kiriman dari Sociolla, salah satunya adalah Vitacreme B12 ini. Jujur aja sebenernya sebelumnya aku belum pernah denger tentang produk bahkan brand ini, terus coba googling sana-sini ternyata cukup terkenal di daerah Europe dan US sebenernya. Mungkin di Indonesia baru dijual secara online aja kali ya jadi masih belum kedengeran.

Jadi produk ini adalah lightening beauty cream yang ada vitamin B12-nya. Kalau kalian belum tahu, vitamin B12 ini bagus untuk reproduksi dan regenerasi kulit, makanya produk ini diperkenalkan sebagai krim pencerah kulit.
Krim ini hadir dalam bentuk tube, dan isinya pun cukup banyak yaitu 50 ml. Jadi meski harganya bisa dibilang cukup mahal, sesuai kok sama jumlah produk yang kita dapatkan, bahkan yang aku punya pun masih banyaaak banget!
Tekstur produk ini sebenernya malah gak seperti krim, tapi cair seperti lotion. Enaknya sih gampang banget di-blend ke kulit dan lebih cepat meresap tapi tetap membuat kulit tetap lembab. Krim-nya berwarna agak pinkish gitu, tapi pas dibaurkan ke kulit gak menyisakan warna sama sekali kok.

Sayangnya aku kurang suka sama baunya yang agak strong kalo menurutku. Krim ini aman buat digunakan ke wajah, tapi aku cuma menggunakan produk ini ke badan aja biar gak terlalu tercium baunya.
So far udah sekitar 3 bulanan aku pake Vitacreme B12 Vita Blanc ini, aku masih belum melihat perubahan yang signifikan dikulitku. Aku belum merasa kulitku menjadi lebih cerah, jadi aku lebih memfungsikan produk ini sebagai pelembab atau body lotion biasa aja.

Kalian ada yang pernah pakai produk ini juga?
Gimana feedbacknya? :)

XOXO
 J E S S I E 
|   BLOGLOVIN'   |   FACEBOOK   |   YOUTUBE   |   TWITTER   |   INSTAGRAM   |

Colorado

Hi peeps! Hope you all are doing great :)
These couple of months have been quite hectic for me, and that's the reason why I haven't posted as much as I used to. But that's the life we're living, and I promise you that I'll do my very best to keep you all updated.
Doing myself a colourful mani with cute nail stickers that I bought ages ago. Nail stickers are so much fun! Let me know where you usually get your nail stickers, cause I'm gonna buy lots more!
This is my current everyday makeup look, I'm digging natural makeup nowadays.
#LESSISMORE

I'm using Make Up For Ever Ultra HD Foundation #120 to create a flawless look. At first I liked the old HD Foundation better, but the more I'm using the new Ultra HD Foundation, the more I'm pleased by the result.

And my brows was done by Miss Lie Collection couple months ago. Yes, I finally did brow embroidery! Comments?
Okay, we don't have to ignore the fact that I urgently need to colour my hair ASAP. I'm thinking on dying my hair a bit red this time, hope it will turn out good.

Anyway, have a great day everyone!

XOXO
 J E S S I E 
|   BLOGLOVIN'   |   FACEBOOK   |   YOUTUBE   |   TWITTER   |   INSTAGRAM   |

Let's Try It: Liese Bubble Hair Color (Milk Tea Brown)


I decided to create a new series on my YouTube channel called Let's Try It, where I test out some products, so for the first video I'm trying out Liese Bubble Hair Color, which I have talked about in the blog before, so this is more like a how-to video if you never tried dyed your hair by yourself, trust me this is the easiest method I could find!

So hopefully by having this new series, I'll start vlogging more, and stop neglecting my channel. I've been quite active for the past year if you haven't noticed ;) So make sure to subscribe to Beauty Appetite on YouTube as well!

Since I reviewed this particular color before, I'll just then leave it here, if you want to see before and after pictures please head over to Liese - Milk Tea Brown review.

XOXO
 J E S S I E 
|   BLOGLOVIN'   |   FACEBOOK   |   YOUTUBE   |   TWITTER   |   INSTAGRAM   |

Review: Itsy Luxury Nail Wraps (White Marble)

Hi beautiful people! Hope you all are having an amazing holiday so far, and Happy Eid Mubarak to those of you who celebrate! Today's post is going to be short and straight-forward as I'm going to talk about nail sticker only anyway.

I've seen the hypes of nail stickers and tried couple of brands before. And as I was shopping on Sociolla the day before, I wandered to Itsy Nail page there and decided to get this. I love the white marble design, it's simple yet sophisticated. I'm sure all nail art junkie out there could recreate this look by doing water-marble, but you know me, I'm a very practical person therefore I cheated with nail stickers.
There are several things that I like about nail stickers, it's the easiest to apply, it lasts up to two weeks, and it's easy to maintain. Especially for this Itsy Nail, I don't even have to top it off with top coats like what I have to do with other nail sticker brands, and it's made from real nail polish so it doesn't look too fake on the nails.
One pack consists of 7 pairs, measure the size of sticker that will fit your nail perfectly.

All you need is to take the cover off and place the sticker on your nail, press it firmly then use nail file (also provided in the pack) to remove the excess sticker. It's so simple, it will only take half an hour for a beginner to finish both hands.
This is the end result. It looks gorgeous and super neat, which I cannot achieve by only using nail polish alone. Though you may not see from the picture above, the white colour is a bit see through, it may only happen with bright colours. So I would recommend on getting darker coloured intead.
However, after couple of days I noticed there were some bubbles showing up. I took this picture on the third day after I applied the stickers. I'm not really sure why this happened because I never had this kind of problem with other nail sticker brands before. Have you experienced the same thing, or is it just me?
It didn't really show up on pictures, but the sticker doesn't look really pretty with the bubbles. I really wanted to like this nail sticker, too bad this happened....

XOXO
 J E S S I E 
|   BLOGLOVIN'   |   FACEBOOK   |   YOUTUBE   |   TWITTER   |   INSTAGRAM   |

Makeup Challenge with The Peach Beauty


Couple months ago, my bestie Miu sent me a package of beauty products, and I was challenged to create a makeup look with products that she specifically bought for me!

Let me know what you think about this look :D

XOXO
 J E S S I E 
|   BLOGLOVIN'   |   FACEBOOK   |   YOUTUBE   |   TWITTER   |   INSTAGRAM   |