Review: Face Recipe Triple Glam Shadow & Lip Color Nursing Lipstick

February 14, 2015


Happy Valentine's Day my dear friends!
I got cute products from Face Recipe to be reviewed :) Face Recipe products are sold at Beaute Recipe and Copia Beauty Store that I've talked about several times here, so I won't talk much about Copia but these Triple Glam Shadow and Lip Color Nursing Lipstick.

Selamat hari Valentine semuanya!
Aku punya dua produk dari Face Recipe untuk direview nih :) Produk-produk Face Recipe dijual di Beaute Recipe dan Copia Beauty Store yang pernah aku bicarakan beberapa kali disini, jadi aku gak akan bicara banyak lagi mengenai Copia tapi Triple Glam Shadow dan Lip Color Nursing Lipstick.

Lip Color Nursing Lipstick 104
All of Face Recipe products are in simple black packaging, I love it, they totally look sleek and elegant. The shade that I have here is orange with a little shade of red, more like tangerine. This color isn't suitable for everyday, but really fun to wear on weekends because it really brights up your look! You'll look fresh in seconds using this lipstick.

Lip Color Nursing Lipstick 104
Semua produknya Face Recipe memiliki packaging hitam yang simple, kalau aku sih suka ya, karena kelihatan sangat elegan. Warna lipstick yang aku punya adalah orange kemerahan, seperti tangerine. Memang sih, warna ini tidak cocok untuk digunakan sehari-hari, tapi oke banget kalo dipakai saat weekend karena akan membuat makeup kamu jadi fresh banget!

Even though the description in box says that the lipstick gives natural shine, actually the texture is more on the matte side, with just a liiiiiittle bit of shine. So be careful when you're planning on wearing this lipstick, make sure that your lips are not in dry/chapped condition, or your look will be a total fail.

Meskipun deskripsi di box tertulis bahwa lipstick ini memberikan kilau, sebenarnya teksture lipstick ini lebih ke matte, kilaunya hanya sedikiiiiiiiit sekali. Jadi hati-hati ya kalau mau pakai lipstick ini, pastikan bibir kamu tidak dalam keadaan kering atau pecah-pecah, atau makeup kamu bakal kelihatan jelek banget.

I love the opacity of this lipstick, two swipes with a little help of lip brush and you're good to go! Lipstick glides smoothly on my lips. It also has great longevity without drying out my lips.

Aku suka dengan warna lipstick ini, cukup dua pulasan dengan bantuan dari kuas bibir dan penampilan kamu akan terlihat sempurna! Warna lipstick bertahan lama tanpa membuat bibirku menjadi kering.

Just a little tips, if you prefer glossy type of lips like what I did on the picture above, apply a layer of lip balm before applying the lipstick, besides giving a glossy look it will also sheer out the color.

Hanya sedikit tips saja, kalau kamu lebih suka lipstick glossy seperti foto diatas, aplikasikan pelembab bibir sebelum lipstick ini, selain memberikan efek glossy, hal ini juga membantu untuk menipiskan warna lipstick.


Triple Glam Shadow 102
Comes with black sleek packaging, a dual-ended mini applicator and medium sized mirror are included. The trio are ivory with chunky glitters, metallic pinky-peach, and plum-copper. My favorite shade is the metallic pinky-peach, it looks great on its own! Because of its metallic shade, it'll look like you use two shades of eyeshadows instead of a single color. I'm pretty sure this shade will be the first one to hit the pan ;)

Triple Glam Shadow 102
Packaging hitam dengan trio eyeshadow, mini applicator dan cermin di dalamnya. Trio eyeshadownya adalah warna gading dengan glitter, pink-peach metalik, dan warna tembaga. Favoritku adalah warna pink-peach metalik, warna ini bahkan terlihat bagus meski dipakai sendirian! Karena warna metaliknya, kelihatannya menggunakan dua warna berbeda. Aku yakin warna ini pasti yang duluan habis diantara lainnya ;)

The lighter shades doesn't really come off as great as the darker shades, but you could always use eye primer before applying the eyeshadow to build the intensity. The ivory shade has chunky glitters in it, so it is too obvious to be used as highlighter on brow bone, but it looks good if you apply it on inner tear duct area.

Hasil warna yang lebih muda tidak sebagus warna gelap, tetapi bisa menggunakan eye primer sebelum mengaplikasikan eyeshadow untuk membangun warna yang diinginkan. Warna gading memiliki glitter ukuran besar, jadi akan terlihat jelek kalau digunakan sebagai highlighter di tulang alis, namun akan kelihatan bagus kalau diaplikasikan dibagian sudut mata bagian dalam.

So this is what I was talking about... On the photo above, you can see that the shade in the middle looks orange, but if you look at its reflection in the mirror, it looks pink!! Isn't it cool?

Inilah yang aku bicarakan tadi... Di foto diatas, kalian dapat melihat warna dibagian tengah terlihat orange, tetapi kalau lihat bayangan di cermin, warnanya terlihat pink!! Keren banget kan?

I can't give comments for the applicator, though it's very convenient for travel because it is dual-ended, mini brush with soft bristles and mini sponge on the other end, perfect for touch ups.

Aku gak bisa komentar banyak mengenai applicatornya, meskipun sebenarnya sangat berguna kalau dibawa bepergian karena ada kuas mini yang halus dan sponge, berguna untuk touch up.

Here are the beautiful shades from Triple Glam Shadow, and see below for swatches :)

Inilah warna-warna yang ada di Triple Glam Shadow, and bisa dilihat dibawah untuk swatch-nya :)

As you can see, the color payoff for the ivory shade isn't as good as the other two. Both of the product (Triple Glam Shadow and Lip Color Nursing Lipstick) will create a good makeup look, and I promise you to post a tutorial of these products this week! So for now, you can grab these items at Copia Beauty Store and Beaute Recipe.

Seperti yang bisa kalian lihat, hasil warna gading tidak sebaik dua yang lainnya. Kedua produk ini (Triple Glam Shadow dan Lip Color Nursing Lipstick) dapat digabungkan untuk membuat makeup look, dan aku janji untuk post tutorial untuk kedua produk diatas minggu ini! Untuk sementara, kalian bisa dapatkan produk ini di Copia Beauty Store dan Beaute Recipe.



XOXO
 J E S S I E 

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your time to come by and leave comment! I'll try my best to get back to you ASAP :)
Please let me know if you followed me, & leave your blog link so I can follow you back ;)

XOXO

Subscribe